Kórházi fodrászat Hollandiában
2014. november 06. írta: 2travelers

Kórházi fodrászat Hollandiában

Hollandia fővárosától, Amszterdamtól mindössze fél órányira található Utrecht városa, melynek orvosi egyetemét és a hozzá tartozó kórházat, az UMCU-t 1636-ban alapították.  Több mint tízezer ember dolgozik az intézményben, amely Hollandia egyik legnagyobb kórháza. Legutóbbi, az országban tett látogatásom során volt szerencsém egy kis ízelítőt kapni abból hogy arrafelé hogyan próbálják  betegek életét könnyebbé, elviselhetőbbé tenni –és akkor a kórház és az egyetem felszereltségéről nem is beszéltem.
Ha tovább szeretnél olvasni arról, hogy hogyan is gondoskodnak a betegek kényelméről Hollandiában, itt megteheted:

www.utazzunkegyutt.blog.hu

Több kellemes meglepetés is ért- jól felszerelt ajándékbolt, édességbolt, virágbolt,kávézók, étterem- de amin a legjobban meglepődtem, az egy kis fodrászüzlet volt a kórház halljában.
Erre még én sem gondoltam volna! Hihetetlen, hogy arra is gondoltak, hogy a kemoterápián átesett nők életét hogyan könnyítsék meg, azáltal, hogy itt megértő és hozzáértő segítségre lelhetnek.
Az üzletben a normál fodrászati szolgáltatások mellett parókákat, fejkendőket árusítanak, ráadásul nem kell hogy kellemetlenül érezze magát a beteg a problémája miatt, ami esetleg előfordulhat ha egy átlagos fodrászatba sétál be az utcán. Természetesen van rá példa, hogy más betegek, időhiányban szenvedő látogatók, illetve az orvosi egyetem hallgatói ülnek be a fodrász székébe, de szemmel láthatóan inkább a betegek száméra volt fenntartva. Remek ötletnek tartom ezt a kezdeményezést, ti mit gondoltok róla? Láttatok már valahol hasonlót?

IMG_0996.JPG

A szóban forgó fodrászat a kórház halljában

Kövess Facebookon is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről, érdekességekről!

IMG_0995.JPG

Az Utrecht-I kórház bejárata

IMG_0994.JPG

A kórházban igyekeznek minden módon a betegek kényelmét szolgálni - a fenti linken tovább olvashatsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszatokavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr66869601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása